English EN Turkish TR

Blog

Ressam Ali Eminoğlu

Web sitemizde yağlı boya tablolarını sattığımız, ünlü ressam Ali Eminoğlu' nun hayatından bahsedelim. Ressam 1965 yılında Nahçivan' da doğmuştur. 1986 ' da Bakü Güzel Sanatlar Bölümünü, sırasında da Vilnüs Güzel Sanat Akademisi Resim Bölümünden mezun olmuştur. 1998' de İstanbul' a yerleşen ressam çalışmalarına burada devam etmektedir. Ressamın tablolarını incelerseniz genellikle soyut ağırlıktadır. Kullandığı renk tonları ve resimdeki şeffaf geçişler muazzam ve tam bir ustalık işidir.

Ressamın yağlı boya tablolarında genellikle at ve kadın figürü yer almaktadır. Ressamın tuval üzerine çalışma stili spatuldur. Keskin spatul dokunuşları ile eserlere farklı bir hava katmaktadır. Ressam çalışma hayatı boyunca eserleriyle bir çok sergiye katılmıştır. Bunlardan bazıları ; 1990' da Japonya karma sergi, 1991' de Vilnüs, 1992 ' de Bakü ve Kiev, 1993 ' te Budapeşte, 1994 ' te Köln fuarında resimleri sergilendi.

Daha fazla oku...

Yağlı Boya Tablo Özelliği

Yağlı boya, renk pigmentlerinin ezilerek sıvıyla birleşmesinden ortaya çıkmaktadır. Eski zamanlarda yapılan teknikler ise killi topraklar ile çiçeklerin kendi sularını karıştırarak bir teknik uygulamaktaydı. İlerleyen zamanda bu teknik geliştirilerek daha dayanıklı ve kararmayan bir boya geliştirildi. Renklere karıştırılan bu sıvının en büyük özelliği, boyanın daya dayanıklı olmasını ve ilk günkü gibi durmasını sağlamaktadır.

Yağlı boya çalışmalarında pigmentlerle karıştırılan yağ bazlı sıvılar geç kurumasını sağlar ve bu sayede yapılan yanlışlarda üzerine düzenleme yapılabilmektedir. Fırça ve spatul kullanılarak rahatça uygulanmaktadır. Pigmentlerin içine koyulan bağlayıcı madde boyanın, tuvale iyi tutunmasını sağlamaktadır.

Her üründe olduğu gibi yağlı boya tablo da, kalite boyadan tuvale kadar uzanmaktadır. Boyaya katılan sıvıların kalitesi, renk pigmentlerinin iyi olması, boyanın karışım aşaması gibi belirleyici unsurlar vardır. Müşteri açısından bunu anlamak hiçte kolay değildir.

İyi malzemelerden yapılan yağlı boya tablolar uzun ömürlüdür. Yıllarca duvarlarda kalsa da herhangi bir, renk kaybına, deformasyona uğramamaktadır. Yağlı boya tabloların fiyatları genelde yüksek olmaktadır. Bunun en büyük sebebi bir sanat unsuru olmasıdır. Piyasada ucuzlarına da rastlamak mümkün, lakin bunların geneli ithaldir ve ne tür malzemenin kullanıldığı bilinmeyen makine üretimidir.

Tuval sanatçının bir mikrofonudur ve onunla sizlere bir şeyler anlatmaktadır. Yaşanmışlıkları, hayata daire bakış açıları, günümüzün resmi vs birçok konu barındırabilir. Yani duvara asılan tablonun, görsellikten ziyade bir hikâyesi de bulunmaktadır.

Daha fazla oku...